Silnice jsou sjízdné

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

8. 1. 2019

Zimní údržbu komunikací ve vlastnictví města zajišťují technické služby. "V terénu je veškerá naše technika včetně traktorů smluvních partnerů. Komunikace jsou nepřetržitě proplužovány a ošetřovány chemickým nebo inertním posypem. Upozorňujeme řidiče, aby byli opatrní zejména v dojezdech na křižovatky, v zatáčkách a na vozovkách s nebezpečným klesáním nebo stoupáním," uvedl dispečer zimní údržby TS a.s.  

„Ve  městě komunikace převážně solíme, v případě že nízké teploty omezují účinnost soli, volíme inertní posyp.  Naproti tomu v okrajových částech města a integrovaných obcích volíme převážně posyp struskou nebo kamenivem. Platí také zásada, že struskou se silnice sypou až poté, co jsou odpluženy,“ řekl předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut s tím, že zimní údržbou pozemních komunikací se rozumí zmírňování závad vznikajících povětrnostními vlivy a podmínkami za zimních situací ve sjízdnosti komunikací a ve schůdnosti místních komunikací.

V případě jakýchkoliv nepředvídatelných událostí mohou občané kontaktovat dispečink zimní údržby TS a.s. – tel. číslo 558 443 213, který je k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně.

TS a.s. zajišťují zimní údržbu více jak 350 kilometrů místních komunikací (komunikace plus chodníky), které jsou ve vlastnictví statutárního města Frýdek-Místek, včetně komunikací v místních částech Lískovec, Skalice, Panské Nové Dvory, Chlebovice, Zelinkovice, Lysůvky, ale také v lokalitách Baranovice, Gajerovice, Bahno.

Technické služby NEZAJIŠŤUJÍ zimní údržbu na silnicích, které nepatří městu (https://www.frydekmistek.czhttps://www.frydekmistek.cz/wp-content/uploads/2022/08/1540462407_mapa_silnice_fm.pdf )

Krajské silnice – ul. Bruzovská, Lískovecká, Revoluční, J. Opletala, 17. listopadu, část ulice Ostravská (od křižovatky U Rady ve směru na Sviadnov), Staroměstská, Slezská I/48, Obchodní, Palkovická, Podpuklí. – UDRŽUJE Správa silnic MS kraje

Silnice ve vlastnictví státu – ul. Hlavní třída, Janáčkova, Příborská a Beskydská. – UDRŽUJE Sdružení ESA. Dispečink ve Frýdlantě nad Ostravicí  – telefon 733 690 633.