Mladí hokejisté můžou dál trénovat

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

24. 1. 2019

Přidělení alespoň části dotace hokejovému klubu a tedy pokračování mládežnického hokeje ve městě podpořili zástupci ČSSD, KDU-ČSL, Piráti a 2 ze tří zastupitelů SPD. Proti hlasovali zástupci hnutí Naše město a ANO. 

Důvodem pro nepřidělení celé dotace je fakt, že hokejovému klubu hrozí exekuce kvůli neuhrazené směnce. Zástupci hokejového klubu v souvislosti s tím již podali trestní oznámení na někdejšího prezidenta klubu Lukáše Vícha, který obvinění ze zpronevěry 1,7 milionu korun odmítá.

Náměstek Pavel Machala zastupitele informoval o změnách ve vedení hokejového klubu a také o nastavení přísnějších podmínek podpory hokeje, které by měly eliminovat riziko, že by prostředky poskytnuté městem zabavil exekutor. Následovala několikahodinová debata, kdy to s podporou hokeje nevypadlo růžově. „Dotace od města jsou pro mládežnický hokej existenční. Soudy a spory mohou trvat roky. Hokejisté ale potřebují peníze na svou činnost teď, jinak skončí,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Nakonec se podařilo podporu hokeje prosadit, i když v omezeném režimu a jen do března. Zastupitelé našli těsnou většinovou shodu v návrhu opozičního zastupitele Milana Valacha, který navrhl přidělit hokeji jen část dotace a o další podpoře znovu rozhodnout na příštím zastupitelstvu, které se uskuteční v březnu. Tento návrh již byl přijatelný pro více zastupitelů.

„Jsem rád, že se nakonec podařilo schválit kompromisní návrh na poskytnutí dotace pro mládežnický hokej, takže zhruba tři sta dětí může skočit na led a trénovat,“ uzavřel Pavel Machala.

 Pozn.:

Hokejový klub provedl změny ve svém vedení a v rámci valné hromady vyměnil také polovinu členů výkonného výboru. V rámci získání dotace si také musí založit speciální bankovní účet za účelem nakládání s dotačními prostředky města, což oznámí i bance, tudíž by na ně případný exekutor neměl dosáhnout.