Město investuje do oprav hasičských zbrojnic

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

18. 3. 2019

„Stavebními úpravami postupně procházejí všechny hasičské zbrojnice v majetku města, získávají nová okna, rozvody vody a elektřiny, hydroizolaci, zateplení, ale také nové vnitřní omítky, dveře nebo novou podlahovou krytinu,“ řekl náměstek primátora Radovan Hořínek s tím, že v minulých dnech byly dokončeny opravy hasičských zbrojnic v Zelinkovicích a Skalici za více jak tři miliony korun.

Hasičská zbrojnice v Zelinkovicích byla zbavena vlhkosti, získala novou střechu i novou podlahovou krytinu, opraveny byly vnitřní omítky a úpravou prošla i věž, která dostala nová okna a novou plošinu. Zbrojnice ve Skalici dostala z důvodu zamezení zatékání do budovy novou nádstavbu nad garáží, byla částečně zateplena, má novou střešní krytinu i podlahu, nové dveře a také fasádu.

„Letos je v plánu oprava hasičské zbrojnice v Lískovci, která již loni prošla výměnou elektroinstalace. Čeká ji výměna střechy a oprava hydroizolace. Na běžnou údržbu hasičských zbrojnic je pro letošní rok vyčleněno 720 tisíc korun, což je o sto procent více, než v loňském roce,“ doplnil primátor Michal Pobucký.