O čem rozhodli radní?

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

20. 3. 2019

Rozhodovali jste o veřejném osvětlení v části Skalice. Půjde o zcela nové osvětlení a kde?

Jedná se o rozšíření veřejného osvětlení do dosud neosvětlených ulic, takže se bude jednat o zcela nové osvětlení, včetně výkopu a pokládky kabelového vedení a ustavení nových osvětlovacích stožárů s LED svítidly. Zažádal o to tamní osadní výbor, který od města získává finance a určuje si, na co je chce použít. Je to praktické, protože lidi, kteří v dané lokalitě bydlí, ví nejlépe, co potřebují. Nové osvětlení bude ve Skalici mezi krajskou komunikací a komunikací Na Příčnici, směr Baška a také v Sosnině- Na Mokřinkách, přesněji za autobusovou zastávkou U Vrby, směr Raškovice. Veřejné osvětlení za více jak 1,5 milionu korun vybudují naše technické služby.

Stavební práce budou probíhat i v Lískovci. Tamní osadní výbor žádal o vybudování nových chodníků na katolickém hřbitově.

V současné době jsou na hřbitově pouze travnaté chodníky, což způsobuje problém zejména v době, kdy hodně prší nebo taje sníh, takže povrch je pak promočený a rozbahněný. Nové chodníky ze zámkové dlažby za 2,5 milionu vybudují technické služby do konce června. Práce si vyžádají i kácení několika dřevin na hřbitově, nicméně následně bude provedena náhradní výsadba.

Radní rozhodli také o pokračování rekonstrukce bytových jader v Penzionu pro seniory.

V loňském roce probíhala 1. etapa, kdy bylo zrekonstruováno 43 bytových jader za více jak 12 milionů korun. Nyní bude zahájena 2. etapa, která zahrnuje rekonstrukci 42 bytových jader za dalších 12 milionů, přičemž rekonstrukce zahrnuje vybourání původních jader, částečné vyzdění nové koupelny s toaletou a také likvidaci starých kuchyňských linek, které jsou instalovány z druhé strany jádra. Součástí tedy bude i montáž nové kuchyňské linky s elektrickým sporákem a digestoří. Práce bude realizovat ta samá firma, která se podílela i na 1. etapě. Zahájeny budou po Velikonocích.