Velikonoční městečko vyroste na náměstí

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

12. 4. 2019

Velikonoční městečko pořádáme prostřednictvím naší KulturyFM už poosmé. Těší se vysoké návštěvnosti a zájmu veřejnosti, stejně jako Vánoční městečko nebo Masopustní jarmark. Program bude žánrově pestrý, nabídne folk, folk rock i dobovou hudbu a v sobotu zahraje Ivan Hlas Trio.  Chybět nebudou vystoupení folklorních souborů ani divadélka a výtvarné dílničky pro děti. Ve stáncích budou své výrobky nabízet farmáři a řemeslníci. Takže k mání budou kraslice, pomlázky, květinové dekorace, perníčky, ale taky tradiční dřevěné hračky, ošatky, proutěné košíky a podobně. Pestré bude také občerstvení,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala, který věří, že třídenní Velikonoční městečko bude po dlouhé zimě příjemným místem pro setkání se s přáteli a známými a pro společné přivítání jara.

Program ve Velikonočním městečku bude zahájen ve čtvrtek v 15 hodin a v pátek a sobotu v 10 dopoledne. Končit bude okolo 18. hodiny. „Návštěvníci uslyší skupiny Plyš a Hrozen z Frýdku-Místku, příborskou zpěvačku world music EVAMORE, oblíbenou hard-folkovou kapelu Jananas i středověký rock v podání kapely Tempus,“ láká Linda Hartenbergerová z KulturyFM a dodává, že na folklorní strunu naladí všechny přítomné cimbálová muzika Úsměv, dětské folklorní soubory Ostravička a Valášek a Soubor lidových tanců Ostravica. V pátek v pravé poledne zazní náměstím zpívané pašije, tedy hudebně dramaticky pojatý biblický příběh podle evangelia sv. Jana v podání spojených schol farnosti Frýdek a program Velikonočního městečka uzavře v sobotu v 17 hodin Ivan Hlas Trio.

Velikonoční městečko pořádá Statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM, s přispěním městských společností TS a. s. a Frýdecká skládka a. s.

Velikonoční městečko – program:

Čtvrtek 18. dubna

15.00 Divadélko Ententýky: Myška Klárka, veverka Terka a Sněhurka

16.00 Plyš

17.00 Jananas

Pátek 19. dubna

10.00 Divadlo Křesadlo: Velikonoční zajíčci

11.00 EVAMORE

12.00 schola Frýdek: Zpívané pašije

14.00 DFS Ostravička

15.00 CM Úsměv

16.00 DFS Valášek

17.00 Tempus

Sobota 31. března

10.00 Řád červených nosů: Ptačí kabaret

11.00 SLPT Ostravica

14.00 Děvětsil

15.00 Hrozen: Ježíš z Nošovic

16.00 Vadim and Co.

17.00 Ivan Hlas Trio