Jaro s květy a akcemi

Archiv

Michal Pobucký,

16. 4. 2019

Vážení občané,

město nám nádherně rozkvetlo, i když zima se ještě trochu brání předat jaru žezlo naplno. Ale nic jiného jí nakonec stejně nezbude, běh času je neúprosný, a tak si užijeme Velikonoc a dalších akcí, které k tomuto období ve Frýdku-Místku již neodmyslitelně patří.

Za jarem můžete vyrazit do městského arboreta nebo souznění s přírodou najít v rámci tradičního Dne Země. Ten je ve spolupráci s městskými společnostmi a Střediskem volného času Klíč připravován do Sadů Bedřicha Smetany na pátek 26. dubna, kdy od půl deváté ráno až do půl šesté večer školákům, ale i celým rodinám, bude připomínáno formou soutěží, kvízů a her, jak je důležité dbát o životní prostředí.

Jen o pár dní později – v sobotu 4. května – můžete vyrazit do přírody dokonce na kole nebo s jinými kolečky. Na přehradě Olešná budeme zahajovat cyklistickou sezonu akcí Frýdek-Místek na kole, která tradičně propojí aktivní cyklisty, nadšené amatéry i úplné začátečníky. Den plný sportu a zdravého životního stylu začne v 10 hodin.

Zdravý životní styl i přírodu mají v podtextu rovněž velmi oblíbené Farmářské trhy. Ty potěší svou nabídkou na místeckém náměstí každých čtrnáct dní, poprvé 2. května. Tak kde se společně uvidíme?