Vyrazte s foťákem na toulky po Frýdku≈Místku a Beskydech

Archiv

Lucie Talavašková

17. 5. 2019

První kurz odstartuje v sobotu 1. června v 9.00 hodin v Malenovicích pod Lysou horou. Bude to ideální příležitost zachytit krásná zákoutí Beskyd a získat užitečné rady od zkušeného fotografa. „Během kurzu se účastníci naučí ovládat své fotoaparáty, hledat kompozice, pracovat se světlem a citlivě se pohybovat v přírodě. Zároveň se naučí čerpat inspiraci z přírody a fotografovaného námětu. Nejvíce záběrů pak účastníci vyfotí v okolí velmi fotogenických Satinských vodopádů,“ přibližuje průběh kurzu Jan Bainar.

Druhý kurz zavede v sobotu 22. června pro změnu do uliček historické části Frýdku, kde se budou účastníci snažit zachytit jejich jedinečnou atmosféru. „I tady se bude fotograf po dobu čtyř hodin účastníkům plně věnovat, a bude nápomocen při hledání těch nejkrásnějších záběrů a pořizování umělecky i technicky co nejkvalitnějších snímků. Navíc každý účastník, který nám zašle svou nejlepší fotografii, kterou pořídil během kurzu, může získat odměnu v podobě návštěvnické karty Beskydy Card,“ láká na městský fotokurz ředitelka Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

Čtyřhodinového kurzu se mohou zúčastnit jak dospělí, tak i malí fotografové v doprovodu rodiče. Cena kurzu je 250,-Kč, přičemž je nutné se zaregistrovat předem na pobočkách Turistického informačního centra v Místku na náměstí Svobody nebo ve Frýdlantu nad Ostravicí na ulici Hlavní. Uzávěrka přihlášek je vždy 3 dny před samotným konáním akce.  

Termíny kurzů:

1. 6. 2019, 9.00 hodin – Beskydy objektivem, sraz u RC Rosnička v Malenovicích

22. 6. 2019, 9.00 hodin – Frýdek≈Místek objektivem, sraz na Zámeckém náměstí ve Frýdku

16. 10. 2019, 17.00 hodin – Frýdek≈Místek objektivem, sraz na Zámeckém náměstí ve Frýdku