Dětský den s dinosaury

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

24. 5. 2019

„Dětský den pořádáme dlouhodobě prostřednictvím městské organizace známé pod značkou KulturaFM. Snažíme se přitom, aby byl program odlišný od těch v předchozích letech, nabízel zážitky a lákal co nejvíce návštěvníků. To se taky daří, v minulosti byly Dětské dny ve znamení punku, zvěřince, cirkusu, filmu nebo nafukovacích atrakcí. Letos čeká na malé návštěvníky „Jurský park“ s dvoumetrovým pohyblivým Tyrannosaurem rexem, a to je velkým lákadlem. Věřím, že setkání s ním si děti užijí,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že Dětský den patří již tradičně mezi první akce Veseléta, které nabídne od června až do konce prázdnin desítky akcí v různých částech města, takže je se na co těšit.

Děti bude na pódiu bavit pohádkový dinosaurus Barney. Po celém parku budou nafukovací skákací hrady a vévodit jim bude obrovská nafukovací atrakce Jurský park. V dílničkách si děti budou moci vyrobit hračky s dinosauří tematikou, tanečníci skupiny Dancepoint naučí zájemce dinosauří tanec a velkým tahákem celé akce bude dvoumetrová loutka Tyrannosaura rexe. „Pravěký tvor bude pohybovat prsty, tlamou i ocasem,“ prozradila Linda Hartenbergerová z Kultury F≈M.

„Připraveny budou také projížďky na ponících, krmení zvířátek v ohrádce a setkání s ptačími svěřenci sokolníků. Chybět nebudou ani oblíbená stanoviště s malováním na obličej a dočasným tetováním,“ doplnila Gabriela Kocichová z KulturyFM s tím, že po dovádění venku si děti budou moci odpočinout v klidové zóně v sále Kina Vlast, kde se budou promítat animované filmy.  V 17 hodin je na programu také hudební vystoupení skupiny Noemiracles z Třince.

Občerstvení bude k dispozici jak v parku, tak v Nové scéně Vlast.

Jste zváni.

Program

14.00 Show s Barneym

15.00 Procházka s dinosaurem

15.30 Dancepoint / taneční workshop

16.30 Procházka s dinosaurem

17.00 Noemiracles

18.00 Procházka s dinosaurem