Blokové čištění ulice 8. pěšího pluku již tuto neděli

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

30. 5. 2019

„Úklid začne v 8 hodin ráno, a to odrnováním obrubníků a chodníků, následně přijde na řadu kropicí vůz a zametač. Souběžně naši pracovníci vyčistí i uliční vpustě, a bude-li potřeba, obnovíme také vodorovné dopravní značení,“ uvedl předseda představenstva technických služeb Jaromír Kohut s tím, že hotovo by mělo být do půl druhé odpoledne.

Žádáme majitele vozidel, kteří v čištěné části města parkují, aby respektovali dočasný zákaz zastavení a svá auta umístili mimo zónu blokového čištění. V případě, že některé vozidlo přesto zůstane v zóně zaparkované, může a většinou také je přemístěno na již vyčištěnou plochu v rámci zóny blokového čištění. Řidiči se tím ovšem postihu nevyhnou, zaplatí náklady spojené s přemístěním vozidla ve výši 1 513 korun (započatý odtah 908 korun) a navíc pokutu za přestupek, která může být udělena až do výše dvou tisíc korun. Odtažena budou vozidla, která tvoří překážku silničního provozu (stání v křižovatce, na chodníku apod.). „V loňském roce jsme museli provést 279 odtahů,“ doplnil Jaromír Kohut.

Blokové čištění ulic ve městě probíhá od roku 2007.  Cílem je co možná nejlépe vyčistit komunikace od prachu, listí nebo zbytků posypových materiálů po zimě, ale také vyčistit kanálové vpusti, ke kterým je za běžného provozu problematický přístup,“ připomenul primátor Michal Pobucký.      

Harmonogram blokového čištění – https://www.frydekmistek.czhttps://www.frydekmistek.cz/wp-content/uploads/2022/08/1551432556_blokove_cist._2019.pdf

Přesné vymezení aktuálního úklidu je uvedeno v mapách, které jsou k dispozici na webových stránkách www.tsfm.cz v záložce Týdenní plány – Provoz komunikace.