Olešná bude patřit záchranářům

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

31. 5. 2019

„Den s Integrovaným záchranným systémem pořádá město od roku 2016. Dosud se konal na frýdeckém náměstí, kde diváci zhlédli dynamické ukázky při vyproštění a ošetření zraněných osob po dopravní nehodě, zadržení pachatele služebním psem nebo evakuaci osob z hořícího hotelového pokoje. Letošní ročník bude zcela odlišný – záchranáři budou pracovat nejen na souši, ale taky na vodě, takže v akci nebudou chybět záchranářské čluny a další technika a vybavení," řekl primátor Michal Pobucký.

„Cílem akce je přiblížit lidem práci záchranných složek při záchraně lidských životů, což se mnohdy neobejde bez dobře zvládnuté logistiky, tedy toho, aby na sebe činnosti jednotlivých složek co nejlépe a co nejrychleji navazovaly. A to vyžaduje nejen odborné znalosti a zručnost, ale taky umění konstruktivní komunikace a rozhodování, což není ve stresových a vypjatých situacích nejsnadnější,“ dodal náměstek primátora Pavel Machala s tím, že všem těm, kteří neváhají nasazovat své životy při záchraně cizích životů, patří obdiv.

Připraven bude také doprovodný program. Hasiči děti svezou v červených záchranářských člunech a dají jim také možnost vyzkoušet si, jak těžké je ovládat člun lidskou silou pomocí pádel.  Středisko volného času Klíč bude mít pro děti připraveny hry a soutěže a samozřejmě nebude chybět prezentace a prohlídka vystavené techniky.

Jste zváni.