Voda na vodě při Dni s IZS nevadila

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

10. 6. 2019

„Počasí nám akci trochu přibrzdilo, ale i tak můžeme mluvit o stovkách návštěvníků, což podle informací z jiných podobných akcí v okolních městech je mimořádný úspěch, za který bych chtěl poděkovat všem pořadatelům i samozřejmě jednotlivých složkám integrovaného záchranného systému, co se na akci ve Frýdku-Místku pravidelně podílí a udělali jí už takové renomé. Máme i nadstandardní spolupráci s Armádou České republiky, která k nám tentokrát dovezla pandur, což myslím rovněž přispívá k tomu, že se na náš Den s IZS chodí lidé, především rodiny s dětmi, v hojném počtu a se zájmem podívat,“ hodnotil primátor Michal Pobucký.

Svou práci a svou zručnost předváděli hasiči, policisté, strážníci, zdravotníci, horská služba, vodní záchranná služba a členové dalších složek. „Dynamické ukázky psovodů, resuscitace i dění na vodní hladině lákaly asi nejvíce, ale na jednotlivých stanovištích bylo i spoustu techniky a ukázky zbraní. Stánky poskytly informace i útočiště před nepřízní počasí. Podobných akcí už jsem zažil hodně, ale tato určitě vybočovala tematickým zaměřením na vodu, což bylo před blížící se rekreační sezonou určitě přínosné a přineslo to výchovný efekt,“ shrnul Petr Lessy z odboru bezpečnostních rizik a prevence kriminality.

Cíl akce – přiblížit lidem práci záchranných složek při záchraně lidských životů a jejich součinnost, kdy na sebe činnosti jednotlivých složek musí co nejlépe a co nejrychleji navazovat, byl i letos, v jiném prostředí, bohatě naplněn. „Vždycky je dobře, když se podaří uspořádat akci výchovnou a současně zábavnou. Na Dni s Integrovaným záchranným systémem se nám to daří, je to pro děti, a koneckonců i dospělé, výborná prevence, která se může před prázdninami a dovolenými hodit,“ uzavřel náměstek primátora Pavel Machala.