FMsportFEST na Olešné – uzavře cyklostezku – autobus pojede k aquaparku

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

11. 6. 2019

Pestrá škála sportovních disciplín bude vhodná jak pro profesionální sportovce, tak pro ryzí amatéry i rodiny s dětmi.

K tradičním kolečkovým bruslím a horským kolům letos přibude nově i běh, triatlon a koloběžky. V malebném podhůří Beskyd organizátoři připraví jak krátké tratě s pevnou distancí (běh, kolo, plavání), tak i jeden eXtrémní triatlon, možná jeden z nejtěžších v Evropě, a dvě 24hodinovky (MTB PH24hod a Inline24hod).

Otvírákem festivalu bude v sobotu v 5 ráno Grizzlyman, v 10 dopoledne startuje Olešnárun, tedy běh na 5 km. K méně náročným bude patřit taky krátký závod horských kol a běh jednotlivců. Připraven je i triatlon pro všechny  Pandaman, který zahrnuje 0,5 km plavání v Olešné, 15 km trasu na kole a běh na 5 km.  Festival uzavřou v neděli dětské in-line závody a hobby závody na koloběžkách.

Akci pořádá za podpory města Libor Uher, známý horolezec a pořadatel eXtrémních závodů v regionu.

Podrobnější informace, videa, propozice a podobně na internetových stránkách akce www.fmsportfest.cz nebo FB – @fmsportfest

UZAVŘENÍ CYKLOSTEZKY PRO VEŘEJNOST:

Z bezpečnostních důvodů bude cyklostezka kolem přehrady Olešná po dobu eXtrémních závodů zcela uzavřena. VEŘEJNOSTI BUDE VSTUP NA CYKLOSTEZKU ZAKÁZÁN, a to po celou dobu konání závodů. Pro přecházení z jedné strany tratě na druhou poslouží speciální lávky poblíž restaurace U Toma a taky multifunkčního hřiště u aquaparku.

DOPRAVA:

Autobusové linky č. 5 a 6 budou mít výjimečně po celou sobotu a v neděli do 16 hodin zastávku až u letního aquaparku (namísto na točně u hráze). Naopak autobusová zastávka U Václavíků bude od soboty do neděle 16 hodin bez náhrady zrušena.