Kamery zachytily mladé výtržníky, strážníci byli do 5 minut na místě

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

19. 6. 2019

Na arogantní jednání ze strany výtržníků při řešení podobných situací jsme zvyklí. Přesto jsou okamžiky, kdy nás jejich reakce „překvapí“. Jeden z výtržníků se totiž mezi řečí zmínil, že v současnosti studuje právní fakultu a cítil potřebu bagatelizovat celou záležitost a polemizovat nad její společenskou škodlivostí,“ uvedl jeden ze zasahujících strážníků s tím, že poté co z místa odjeli, mladíci opět zapadli do Čekanky. Při následném odchodu, vědomi si, že venkovní prostor snímá kamera, si jeden z nich neodpustil provokační gesta.

Ve městě je v současné době 84 kamer městského kamerového systému. Rozmístěny jsou na frekventovaných místech s častým narušováním veřejného pořádku, u některých škol, na důležitých křižovatkách, v podchodech (křížový, dále u bývalého autobusového stanoviště a u vlakového nádraží), ale také na sídlištích.

„Kamery pomáhají rychle a efektivně reagovat na protiprávní jednání, záběry mohou sloužit nejen jako důkazní prostředek při šetření trestných činů nebo přestupků, ale i k jejich odhalování nebo zabránění,“ řekl primátor Pobucký s tím, že záznamy z kamer jsou v případě potřeby poskytovány Policii ČR nebo správnímu orgánu.