Opravy městských komunikací běží podle plánu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

8. 7. 2019

Oprava komunikací a chodníků v majetku města je v kompetenci městské společnosti TS a.s., která je také jejich správcem. Zaměstnanci provozu Komunikace zahájili v dubnu opravy výtluků a následně se pustili do celoplošných oprav.

V poslední červnové dekádě dostaly nový asfaltový koberec komunikace v ulicích K Lesu – Na Podlesí, Bohuslava Martinů a 1. máje na sídlišti Riviéra.

„Práce na těchto místních komunikacích spočívaly ve vyfrézování poškozených svrchních  částí asfaltového povrchu, následného zařezání a osekání hran živičného krytu pro navázání na přilehlé komunikace a vyčištění vyfrézovaných povrchů vozovek samosběrným strojem. Po výškové úpravě uličních vpustí a kanálových poklopů přišly na řadu aplikace spojovacího asfaltového postřiku a ve finále následná pokládka nového povrchu finišerem. Nové asfaltobetonové vrstvy byly zhutněny válcem a následně ošetřeny pracovní spáry,“ popsal předseda představenstva Jaromír Kohut.

V současné době se pracuje na opravě chodníku i vozovky na ulici Zahradní a Mozartova v Místku a pracovat se bude také v ulici Rokycanova.

Na ulici Mozartova byly již minulý týden realizovány přípravné práce. V úterý 9. července tam bude položen nový asfaltový koberec. „Při opravě komunikace na ulici Rokycanova budou navíc oproti uvedenému postupu vybourány betonové obrubníky a nově bude položeno 146 metrů silničních a 141 metrů chodníkových obrub“, dodal Jaromír Kohut.