Sluníčková Prázdninová výtvarka se střediskem Klíč

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

10. 7. 2019

„Na začátek Prázdnin ve městě jsme chtěli být tematičtí. Sluníčko je to nejdůležitější, co o prázdninách potřebujeme,“ říká Petra Vlkošová, ředitelka Klíče, která potvrdila, že program má stále širší „klientelu“. Původní záměr byl především nabídnout smysluplnou náplň volného času dětem, které mají rodiče v práci a ocitnou se „na ulici“, kde z nudy nemusí vzejít vždy ty nejideálnější odpovědi na otázku „co budeme dělat“. „V posledních letech se to portfolio značně rozšířilo. Přicházejí i maminky s malými dětmi, které jsou na mateřské, nebo babičky, které hlídají větší děti, a všichni se rádi zapojují do připravených aktivit. Když to máme časově rozděleno jako dnes, tak v ten pozdější čas pak přijdou ty velké děti, které si rády pospí, takže je pro ně lepší pozdější začátek,“ přiblížila, kdo nabízené aktivity využívá, Petra Vlkošová.

„Jednotlivé organizace dětem nabídnou konkrétní činnost pro daný den, ale současně využívají program i jako náborovou záležitost, kdy po skončení prázdnin mohou u nich děti navázat na to, co se jim zalíbilo, a věnovat se tomu pravidelně,“ vysvětlil další poslání Prázdnin ve městě náměstek primátora Pavel Machala.

Celým programem Prázdniny ve městě účastníky provází hrací plán, který mohou zájemci získat ve Středisku volného času Klíč, na magistrátu, v Turistickém informačním centru Frýdek-Místek i na jednotlivých akcích. Na nich získávají účastníci do brožury nálepky. Na slavnostním ukončení akce, které proběhne 6. září, pak mohou děti brožury vyměnit za malý dárek.