Sídliště procházejí letním úklidem

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

17. 7. 2019

„Letní úklid vnitrobloků jsme zahájili v první polovině července, ukončen by měl být první týden v září. Naši pracovníci nejprve uklízeli vnitřní prostranství mezi domy na sídlišti Slezská I. a II. Aktuálně pracují na sídlišti Jiráskova, kde odstraňují drny a čistí od plevele chodníky, uklízí kolem dětských hřišť a sbírají odpadky. Místa, kam se nedostane zametací vůz, jsou dočištěna ručně. Smetky odvážíme na meziskládku v našem areálu, odkud je následně hromadně vyvážíme na Frýdeckou skládku,“ uvedl předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.

Musím ocenit práci technických služeb. Starají se o úklid města a je to znát. Nyní kromě blokových čištění ulic, probíhá také letní úklid vnitrobloků. Navíc po celý rok, každý všední den desítka jejich zaměstnanců chodí po městě a ručně sbírá odpadky, které nezodpovědní jedinci neváhají odhodit, kde se jim zrovna zachce, na chodník, na trávu, v parku. Ničím výjimečným není na sídlištích, zejména teď v létě, kdy se více lidí pohybuje venku, pohled na lavičku obsypanou PETkami, nedopalky a obaly od chipsů nebo pizzy, které se povalují dva tři metry od poloprázdného koše na odpadky, a to je opravdu smutné. Technické služby to samozřejmě uklidí, ale nemusely by, kdybychom se ke svému okolí chovali slušně a zodpovědně. Ušetřené peníze za úklid odpadků volně pohozených v ulicích, parcích nebo hřištích by se daly využít mnohem účelněji,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Uklizeny již byly vnitrobloky na sídlišti Slezská, tento týden se pracuje na sídlišti Jiráskova. Příští týden se bude uklízet na sídlišti Anenská a po týdnech budou následovat sídliště ČSA, K Hájku, Růžový pahorek, Nad Lipinou, Bezručovo a 28. října.

Pozn.:

Zaměstnanci TS a.s. provádí celoročně pravidelný ruční úklid odpadků na trasách:

  • Zámecké náměstí, ulice Těšínská, Hasičská, Zámecká
  • nadchod na ul. Revoluční
  • podchod u vlakového nádraží
  • pěší zóny (náměstí Svobody, J. V. Sládka, Tržní, Štursova, Antonínovo náměstí, Ke Staré poště)
  • prostranství u polikliniky
  • sídliště – Riviera, Bezručova, Kolaříkova, Anenská, Slezská, Jiráskova, Růžový pahorek, K Hájku, Nad Lipinou