Užijme si zbytek léta

Archiv

Michal Pobucký,

15. 8. 2019

Vážení občané,
vždycky když vás zvu na tradiční Historické slavnosti, které mají své místo v kulturním kalendáři na samém sklonku prázdnin, je to neklamné znamení, že čas dovolených a plného léta se pomalu naplňuje. Ale myslím, že toho máme stále ještě dost před sebou, abychom si tento čas pořádně užili. V pátek 16. srpna k nám dorazí cyklistická Czech Tour a v týž den večer začínají Muzikantské žně, které milovníky folku budou lákat i o den později. Sobota 17. srpna ale bude i dnem, kdy si na své přijdou všichni milovníci dobrého jídla a pití, protože Park pod zámkem bude hostit další ročník gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí a XI. Beskydské rekordy, které začínají druhou desítku ročníku, a proto se pokusíme vylepšit vůbec první pokus o rekord, kdy jsme chtěli symbolicky zdolat nejvyšší vrchol světa Mt. Everest.
O všech těchto akcích jsme informovali už s předstihem v minulých vydáních zpravodaje a průběžně i v dalších médiích.

Samotné Historické slavnosti nás ve dnech 24.–25. srpna zavedou do dob Třicetileté války, kdy se Morava a Slezsko přidává ke stavovskému povstání a vstupuje do války s Habsburky. Čeká nás průvod městem, koncerty, šermířská představení, hry pro děti a ukázky řemesel.

Tradičně ochutnáme staročeské pochutiny i nápoje. V sobotu bude připraven průvod městem, koncerty a šermířská představení. V neděli pak dragouni na koních, bitevní ukázky, hry pro děti a ukázky řemesel na jarmarku.