Záhony z výsevu se představují lidem

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

15. 8. 2019

Lidé se často obraceli na odbor životního prostředí, chtěli znát název květinové směsi a náročnost údržby, protože si podobné záhony chtěli vysít na svých zahradách. Rozhodli jsme se tedy, že k záhonům instalujeme informační cedule, které informují kolemjdoucí o názvech pestrobarevných směsí letniček v daném záhoně, druzích květin v nich i podobě a době květu,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že záhony z přímého výsevu plní hned několik funkcí, kromě funkce estetické také ekologickou. Mimo jiné nabízejí potravu pro motýly i včely. Navíc jsou nenáročné na péči.

Letničkové záhony z přímého výsevu jsou k vidění v několika lokalitách ve  městě, již tradičně na ulici Revoluční, v Parku pod zámkem i v Janáčkově parku, u křižovatky U Rady, taky v Koloredovském parku nebo ulici Bruzovská. Nově vznikly také před některými základními školami (8. ZŠ, 4. ZŠ a 5. ZŠ).

„Na květinovou výzdobu šlo letos z rozpočtu města přes dva miliony korun, což je v porovnání s loňským rokem o čtvrt milionu více a více je i květinových záhonů,“ dodal primátor Pobucký.