Děti se rozloučily s úspěšnými Prázdninami ve městě

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

10. 9. 2019

 

„Zájemci si na akci mohli vybírat z bohaté nabídky kroužků pro děti i dospělé na nový školní rok, ale velkým lákadlem byl i doprovodný program. Připraveny byly ukázky výtvarných technik, legorobotiky, deskových her, tance i tábornických dovedností. Zájemci si vyzkoušeli stavebnici Merkur, vyrobili deskovou hru, vyzkoušeli točení na keramickém kruhu nebo střelbu z luku. Svou činnost představil například klub Nezbeda a městská knihovna. Celý program doplnilo malování na obličej, trampolína, skákací hrad a další hry a soutěže,“ vyjmenovala ředitelka městské příspěvkové organizace Středisko volného času Klíč Petra Vlkošová.

Zopakujme, že z programu organizovaného Klíčem a financovaného Statutárním městem Frýdek-Místek, v červenci nejvíce zaujalo Včelařské muzeum v Chlebovicích a frýdečtí hasiči, kam přišlo přes stovku účastníků, živo bylo i ve výtvarných dílnách v SVČ Klíč nebo v klubovně Nezbedy. „Červencová část prázdnin nabídla i několik novinek. Ty přinesly specializované programy, určené předem stanovenému počtu účastníků. Okamžitě byly obsazeny programy s legorobotikou nebo tvoření v keramické dílně,“ připomněla ředitelka Vlkošová.

Srpnová nabídka byla také pestrá. I zde čekaly děti novinky jako například Prázdninové kuchtění nebo Výroba domácí kosmetiky, opět keramické tvoření a legorobotika. Největší úspěch sklidily aktivity nízkoprahových klubů Pramínek a U-kryt, lískoveckých hasičů, oddílu kynologie SKP nebo skautů střediska Kruh. „Děkujeme všem organizacím, které se podílely na tom, že děti mohly prázdniny strávit se zajímavým programem. Prázdniny ve městě financujeme proto, aby každé dítě mělo možnost seznámit se s nejrůznějšími možnostmi smysluplného využití volného času a věnovat se jim pak následně třeba v kroužcích vedle skutečných, nikoliv virtuálních, kamarádů,“ vysvětlil smysl prázdninového programu náměstek primátora Pavel Machala.