Mladým lidem není lhostejný osud seniorů

Archiv

MM F-M

19. 9. 2019

Září je pro nás v ADRA vždy druhým měsícem lednem. Mnoho lidí se zapisuje do sportovních, jazykových a výtvarných kurzů. Září je tedy měsícem, kdy vyhodnocujeme, jaký bude náš týdenní rozvrh na následující měsíce. Rádi bychom, aby přibylo více těch, kteří 1x týdně, nebo 1x za 14 dní budou mít hodinové okénko v diáři určené právě pro nezištnou pomoc druhým.

Současně se otevírají nové obzory studentům středních škol, kterých je v našem městě několik. Již od prvního ročníku se i oni mohou zapojit do dobrovolnických programů, které jsou přizpůsobeny míře jejich životních zkušeností. Možná i pro vás tak bude milým zjištěním, že každý 4. dobrovolník je ve věku 20 – 15 let!

Lidé nejsou lhostejní k potřebám druhým, jen je potřeba dostatek podnětů, abychom začali přemýšlet o tom, zda se zapojíme do něčeho nového. Buďme vzorem dětem a mladým lidem, stejně tak, jako ony mohou být vzorem nám. Máme pro vás připraveno 40 dobrovolnických programů, z toho přímo pro mladé lidi a studenty Studentský dobrovolnický klub a SetKavárnu.

Kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu na dobrovolnik@adra.cz nebo tel. 731 623 754.
Děkujeme statutárnímu městu Frýdek-Místek za finanční podporu dobrovolnictví! Letos jsme se mohli postarat již o 450 dobrovolníků!

Za DC ADRA Frýdek-Místek

Bc. Alice Šavrdová
koordinátor dobrovolníků