O čem rozhodli radní?

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

10. 10. 2019

Radní odsouhlasili konání a účel veřejné sbírky Vánoční strom.

Sbírka se uskuteční od 29. listopadu, kdy bude na místeckém náměstí slavnostně rozsvícen Vánoční strom. Sbírka se bude konat až do konce roku. Její výtěžek získá městský hospic. Za peníze dárců pořídí antidekubitní matrace, které pomáhají předcházet vzniku proleženin u dlouhodobě ležících klientů.

Radní rozhodli také o uzavření smlouvy na opravu dalšího z bytů v domě zvláštního určení neboli domu s pečovatelskou službou na ulici 17. listopadu č. p. 147 v Místku.

Letos jsme v domech s pečovatelskou službou na ulici 17. listopadu opravili více jak desítku bytů a v opravách pokračujeme. Nyní projde celkovou rekonstrukcí byt o velikosti 2+1 – původní jádro bude vybouráno a bude zde vyzděna zbrusu nová koupelna, vyměněny podlahy i elektroinstalace, nové budou i omítky. V bytě bude instalována nová kuchyňská linka a nové budou vnitřní i vstupní dveře. Náklady jsou vyčísleny na více jak 300 tisíc korun.

Rozhodnuto bylo také o opětovné spolupráci se spolkem Basketpoint, zastoupeným Zdeňkem Navrátilem, v rámci výstavby basketbalové haly pro děti a mládež u 5. ZŠ.

Zastupitelstvo dalo loni výstavbě haly zelenou. Schválilo prodej pozemků pro její výstavbu a současně odsouhlasilo dotaci ve výši 17 milionů korun na výstavbu. Spolek žádal o dotace i kraj, který na výstavbu taktéž přispěje, a také ministerstvo školství. To ale žádosti nevyhovělo, takže to vypadalo, že hala nebude. Ovšem situace nabrala nový spád,  spolek v čele se Zdeňkem Navrátilem sdělil, že ministerstvo zveřejnilo v závěru září nový dotační titul pro sportovní kluby a tělovýchovné jednoty, a že požádá o dotaci na halu z tohoto zdroje. Pokud by ji dostal, hala by se mohla začít stavět. A aby se zkrátily prostoje, je vhodné už teď vybrat zhotovitele stavby. Basketpoint nemá zkušenosti se zadáváním a řízením veřejném zakázky na zhotovitele, proto opětovně požádal v této souvislosti o pomoc město, které zakázku opět zadministruje. Město tak učinilo už v loňském roce, jelikož ale spolek loni dotaci od ministerstva nezískal, musela být zakázka zrušena. Teď bude vypsána zakázka nová.