Den pro seniory 2019

Archiv

MM F-M

5. 11. 2019

Statutární město Frýdek-Místek, Magistrát města Frýdku-Místku, odbor sociálních služeb, pod záštitou primátora Mgr. Michala Pobuckého, DiS., uspořádalo program s názvem „Od operety k muzikálu“. V úvodu všechny seniory a hosty pozdravila a přivítala vedoucí odboru sociálních služeb Ing. Jarmila Kozlová. Oblíbený moderátor Pavel Handl celým programem provázel.

V první polovině se představili členové souboru Národního divadla moravskoslezského, Jan Drahovzal, Janka Hošťáková-Drahovzalová, Eva Zbrožková a Roman Harok, v doprovodu klavíristy Jiřího Šimáčka. Zazněly klasické písně z operet a muzikálů autorů Johanna Strausse ml., Emmericha Kálmána, Franze Lehára, Oskara Nedbala, z díla Vídeňská krev, Cikánský baron, My Fair Lady, Hello Dolly, Čardášová princezna a další. 

Mezi hudebními bloky bylo vystoupení tanečních párů z tanečního studia Simony Švrčkové a Tomáše Hoška.

Hlavní hvězdou programu byla Hana Fialová, držitelka ceny Thálie, členka souboru Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Za doprovodu klavíristy a dirigenta Jakuba Žídka zazněly šansony a melodie z muzikálů Edith a Marlene, Evita a Sunset Boulevard.

Město podporuje aktivní využití volného času seniorů, společná setkávání, zapojuje občany do kulturního a  společenského dění organizováním těchto akcí. Je důležité udržovat si přátelské vztahy a navazovat vztahy nové. Den pro seniory je toho důkazem a významnou měrou přispívá k pozitivní náladě.

Akce byla financována z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci „Programu na podporu zdravého stárnutí v Moravskoslezském kraji na rok 2019“ a z rozpočtu statutárního města Frýdku-Místku.