Vánoční výzdoba města bude opět bohatší

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

12. 11. 2019

 „Zaměstnanci městské společnosti TS a.s. začali s instalací vánočních ozdob již na konci října, aby stihli rozsvítit včas světelnou sváteční výzdobu a vytvořit tak ve městě příjemnou vánoční atmosféru. Různé tvary světelných ozdob, převěsů a gejzírů spatří občané na tradičních místech, ke kterým patří frýdecké i místecké náměstí, Park pod zámkem, okolí kulturního domu a frekventované ulice a místa ve městě. Na třídě 8. pěšího pluku bude zářit více jak stovka stromů v dělicím pásu. Třídu T. G. Masaryka budou opět zdobit bíle svítící girlandy s flash efektem, tedy dojmem třpytivého sněhu. Stejně jako loni budou nazdobeny také stromy v okrajových částech Chlebovice, Lískovec, Skalice a Zelinkovice a obohacena bude letos výzdoba na náměstí Svobody v Místku.  Na tu jsem opravdu zvědavý a věřím, že dodá Vánočnímu městečku, které na náměstí v době adventu vyroste, kouzelnou atmosféru, řekl primátor Michal Pobucký.

„V kašně na náměstí bude prostřednictvím LED diodových bílých světel ve studeném i teplém odstínu s FLASH efekty vytvořen bezmála třímetrový gejzír s hvězdami. Instalovat  budeme také tři třímetrové 3D LED světelné sochy andělů. Jeden anděl bude doplněn harfou, druhý houslemi a třetí píšťalou,“ prozradil Jaromír Kohut, předseda představenstva společnosti TS a.s., která pro město zajišťuje instalaci vánoční výzdoby. 

Na vyvěšení i svěšení vánočních ozdob a jejich nejnutnější opravu město vyčlenilo bezmála 400 tisíc korun. Nová výzdoba na náměstí a dalších stromů ve městě přišla na 270 tisíc korun.

Všechny zvonečky, stromečky, vločky, svícny a ostatní vánoční světelné girlandy a ozdoby se rozzáří společně s Vánočním stromem v pátek 29. listopadu.