Taxi služba pro seniory bude v provozu od ledna

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

12. 12. 2019

„Taxislužba pro seniory bude fungovat od 20. ledna. Cílem je poskytnout seniorům možnost pohodlné přepravy k lékaři i na úřady. Lidé ve vyšším věku již trpívají nějakým pohybovým omezením, a i když máme ve městě MHD zdarma, je pro ně často vyčerpávající dojít na autobusovou zastávku nebo nastoupit do autobusu, protože ne všechny jsou nízkopodlažní, a poté ještě dojít na úřad či k lékaři. Proto tato služba, která seniorům zvýší komfort přepravy po městě,“ konstatoval náměstek Marcel Sikora.

Senioři ji budou moci využít k přepravě do zdravotnických zařízení, včetně ordinací praktických lékařů, ale také na úřady, pobočky České pošty, vlakové a autobusové nádraží nebo na hřbitovy na území města.

Přeprava bude možná každý pracovní den od 6 do 14 hodin. Za přistavení vozidla bude účtována částka 20 korun. Aby byla služba dostupná pro co nejvíce klientů, byl stanoven maximální počet jízd, a to na 6 za měsíc. Senior může být přepraven i s doprovodem (max. 1 osoba), který platbu nehradí.

Službu bude možné objednat od 6 do 18 hodin na telefonním čísle +420 777 359 100.

Podmínkou pro využití Taxislužby pro seniory bude kromě trvalého pobytu na území města a věku nad 70 let také PRŮKAZKA.

Vyřídit ji bude možné od 2. ledna, a to v úřední dny na odboru sociálních služeb na ulici Radniční 1149 ve Frýdku. Doložit je nutné OP, případně plnou moc, pokud bude průkazka vyřizována v zastoupení. 

„Ve městě žije přes čtyři a půl tisíce seniorů nad 70 let. Formou poskytování terénních i odlehčovacích služeb se snažíme, aby byli co možná nejdéle soběstační, nebo abychom ulehčili rodinám, které o ně pečují. Taxi pro seniory je jednou z dalších služeb, které k tomu přispějí,“ zopakoval primátor Michal Pobucký.

Formuláře ke stažení plné moci a souhlasu s podmínkami provozování služby ZDE

Informační leták – viz příloha.