Desítky milionů korun ročně investuje město do oprav a údržby silnic a chodníků

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

20. 1. 2020

„Letos plánujeme obnovu a údržbu více jak stovky úseků komunikací v majetku města. Nový asfalt dostanou mimo jiné komunikace v ulicích Resslova nebo E. Destinové, opraveny budou i úseky silnic za zastávkou „Lískovec Elis“ nebo k moštárně. Chodníky bychom chtěli opravit například v ulicích Třanovského, Bruzovská nebo K Hájku,“ vyjmenoval náměstek Karel Deutscher.

Kromě běžných oprav a údržby město investuje také do větších projektů. V roce 2019 to byla například rekonstrukce Rubikovy křižovatky, která dosud stála 17,5 milionu korun a dotace činila 15 milionů korun. Na zhruba 23 milionů korun pak přišly práce související s výstavbou mostů, které vypadly z projektu obchvatu. Ten staví stát a měl by být dokončen v roce 2022.

V letošním roce bude město ve velkých investicích pokračovat, do opravy Rubikovy křižovatky vloží zhruba 27,5 milionů korun, z toho až 16,8 milionu korun může získat zpět z dotace. Do prací souvisejících se stavbou obchvatu pak město investuje zhruba 55 milionů korun. Tyto peníze půjdou do mostů a přeložek místních komunikací, které z projektu obchvatu vypadly, ale pro město jsou důležité, a to zejména v souvislosti se spojením s rekreační zónou Olešná. Proto město staví mosty a přeložky místních komunikací na vlastní náklady. Má na ně letos přislíbenou dotací až ve výši 45,3 milionu korun.