CHYSTÁME PUMPTRACK, ŽÁDÁME O DOTACE NA ÚPRAVU PIETNÍCH MÍST

Archiv

Michal Pobucký,

4. 2. 2020

Vážení občané,

rada města na svém posledním jednání mimo jiné rozhodovala o opravě balkonů na jednom z domů v majetku města, o přípravě investičních akcí, které jsou ve fázi zpracování projektových dokumentací, ale také o investičních záměrech na opravu pietních míst.

Vypracována bude taky projektová dokumentace na výstavbu pumptracku v lokalitě nynějšího skateparku, který jsme zprovoznili v loňském roce a který se řadí k největším v Česku a je prvním svého druhu, který má krytou bazénovou část. Svými parametry splňuje kritéria pro konání jak domácích, tak i mezinárodních soutěží. Pumptrack bude mít dva okruhy, jeden hlavní a jeden doplňkový, které budou vzájemně propojeny. Určen bude pro všechny věkové kategorie s tím, že pohyb po něm bude možný jak na terénních kolech, tak odrážedlech, skateboardech i koloběžkách nebo bruslích.

Na stole jsme měli také návrhy na opravu dvou válečných pietních míst, které jsou podmíněny získáním dotací. Jedná se o opravu Památníku osvobození neboli Holubic u řeky Ostravice. Náklady jsou vyčísleny na 900 tisíc, od kraje budeme žádat o individuální dotaci ve výši 700 tisíc korun. Další akce, na kterou budeme žádat finanční příspěvek, se týká doplnění pamětních desek s českými texty u Památníku padlým příslušníkům Rudé armády při osvobození Frýdku, který se nachází na frýdeckém hřbitově. Náklady jsou vyčísleny na více jak jeden a čtvrt milionu, přičemž budeme žádat o milionovou dotaci Ministerstvo obrany ČR.