Město v nejbližší době obdrží objednané nanoroušky

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

24. 3. 2020

Dnes bychom měli obdržet prvních několik tisíc kusů nanotextilních roušek, které mají účinnost jako respirátor FFP2. V dalších hodinách a dnech je budeme nejprve distribuovat nemocnici, doktorům, sestrám, do lékáren, jednotkám IZS a dalším složkám, které se nyní starají o naše zdraví a bezpečnost.

Poté ji chceme roznést všem do schránek, protože jsme je objednali PRO VŠECHNY OBČANY FRÝDKU-MÍSTKU!

Ano, je to tak. Nejprve začnou zaměstnanci magistrátu roznášet roušky do schránky všem seniorům a až je roznesou, nalezne je ve své poštovní schránce postupně každý. Do každé schránky obdržíte tolik kusů roušek, kolik vás v daném bytě (rodinném domě) podle evidence obyvatel bydlí. Takže například samostatně bydlící senior dostane jednu, čtyřčlenná rodina pak čtyři.

Spolu s rouškami dostanete do schránky leták – viz obrázky u toho příspěvku. Naleznete na něm mnoho rad a užitečných informací, které se v dnešní době mohou hodit. Hlavní ale, co tam naleznete, je návod na dezinfekci roušky.

Je to speciální rouška z nanotextilie a NESMÍ SE PRÁT! Její dezinfekce se provádí buď ŽEHLENÍM bez použití páry nebo v HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ anebo DEZINFEKČNÍM PROSTŘEDKEM. Pokud ji vyperete, může dojít k poškození nanotextilie a ze speciální roušky bude již jen obyčejná rouška.

Protože budeme tyto roušky distribuovat do vašich poštovních schránek, chtěl bych vás požádat, ať si pravidelně kontrolujete dopisní schránku, aby se nestalo, že bude plná a nic už se do ní nevejde, a hlavně, ať na ní máte vaše příjmení (pokud vás žije v domácnosti více osob s různými příjmeními, pak všechna příjmení). Ulehčí to identifikaci, kolik roušek vám máme dát do schránky.

A na závěr ještě jedna prosba.

Stejně jako se nedají roušky ušít za jeden den, stejně tak se ani nedají po městě za jeden den roznést. Pokud vše půjde dobře, začneme ve středu a každý den rozneseme, co bude ušito. Aktuální stav se budu snažit pravidelně zveřejňovat .