Město nakoupilo roušky a předává je zdravotníkům, zítra je začne distribuovat do schránek

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

24. 3. 2020

Vyjádření primátora Michala Pobuckého:

Nemocnici jsme předali 2.500 kusů roušek z nanotextilie s účinností respirátoru FFP2.  Každý zaměstnanec dostane dva kusy a ještě budou mít rezervu. Není to ze zásilky z Číny, není to pomoc od státu, ani od kraje, roušky jsme koupili za městské peníze od frýdecko-místecké firmy DEVA F-M, která je pro občany města sama vyvinula! 

Dnes jsme převzali 5.000 kusů, jsou postupně distribuovány všem doktorům, praktickým lékařům, zubařům, sestrám, lékárnám, poskytovatelům sociálních služeb, které pečují o seniory, složkám IZS, dobrovolným hasičům a dalším, kteří se starají o naše zdraví a bezpečí.

Chtěl bych touto cestou poprosit, pokud by se náhodou stalo a nějaký doktor, sestra, lékárnice neměli zítra do 12 hodin tuto roušku, volejte prosím na náš krizový štáb na telefon 773 788 654, a my vám ji během zítřejšího dne okamžitě dodáme. Chci mít jistotu, že ji opravdu dostanou všichni, kteří ji nutně potřebují. 

Zítra odpoledne podle plánu začne roznos do schránek – nejprve budeme roznášet seniorům, pak všem ostatním. Nebojte, na všechny se dostane, budeme jich mít 70.000 kusů!