Odpočívadlo v parku Jižní svahy dostane nové stínidlo

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

14. 7. 2020

„Stínidlo z plachty je nyní zcela běžné, před devíti lety, kdy jsme park nechali upravit, bylo ale výjimečné. Lidé mu říkali rogalo. Krom času a klimatických podmínek v ročních obdobích, které stály za protržením plachty, se na stínidle bohužel podepsali, a to doslova, také vandalové, kteří plachtu počmárali,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že plachta bude nejen z bezpečnostních, ale také praktických a estetických důvodů vyměněna za novou a opět poskytne stín kolemjdoucím.

„Plachta bude z odolného materiálu bílé barvy, potaženého vrstvou PVC a ochranným lakem proti UV záření,“ doplnil náměstek primátora Radovan Hořínek. Její instalace je plánována na tento pátek 17. července. Termín by mohl posunout snad jen déšť a silný vítr, což je pro instalaci nežádoucí.

Pozn:

Park Jižní svahy vznikl v roce 2011 ve svahu nad železniční tratí a stadionem TJ Slezan.  Nabízí vyhlídkovou promenádu s řadou odpočívadel, trvalkovými záhony i dětským hřištěm. Je z něj výhled do údolí, na místeckou část města, ale také na Beskydy. Park Jižní svahy plynule navazuje na park Pod zámkem a Zámecký park, dohromady tvoří příjemnou vycházkovou a odpočinkovou lokalitu v památkové zóně města.