Ve městě vzniknou další dětská hřiště

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

27. 7. 2020

„Hřiště ve vnitrobloku Ostravská – Kolaříkova už má zabudovány všechny dětské herní prvky, včetně trampolín zapuštěných do země. Ty jsou na městem spravovaných hřištích novinkou. Současně se v lokalitě budují nové chodníky a následně zde bude upravena i zeleň,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Radní na svém červencovém zasedání schválili také vybudování dalších dvou dětských hřišť, a to na ulici Lískovecká a v Lískovci.

Dětské hřiště v Lískovci vznikne v blízkosti současného asfaltového sportovního hřiště.  Budou tam herní prvky s tlumící dopadovou plochou pro děti od 3 do 12 let, například herní sestava ve tvaru lodě, houpačka i kolotoč. Hřiště bude oploceno a osazeno keři tak, aby byla vytvořena optická stěna od soukromého pozemku.

„Dětské hřiště na ulici Lískovecká ve Frýdku vyroste kousek od sportovního hřiště s brankami a basketbalovými koši. V současné době je na místě jen pískoviště. To bude odstraněno, nahrazeno pískovištěm novým a doplněno o herní soustavu se skluzavkou, lanovou prolézačkou, kyvadlovou houpačkou, pružinovým houpadlem a lavičkami. I toto hřiště bude oploceno,“ dodal primátor Pobucký s tím, že s pracemi by se mohlo začít v srpnu.