Farmářské trhy opět budou, nejbližší již tento čtvrtek

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

27. 7. 2020

Z důvodu zachování dvoumetrových sociálních odstupů nelze náměstí prodejci plně obsadit, nicméně sortiment bude i tak bohatý. V nabídce budou zejména různé druhy zeleniny, ale taky pečiva, uzenin nebo koření.

„Chtěli bychom vyzvat návštěvníky trhů, aby si při nakupování chránili nos a ústa rouškou nebo šátkem, i když to není povinné. Jsme rádi, že můžeme trhy pořádat a podpořit tak farmáře i drobné pěstitele a výrobce. Byla by škoda, kdybychom je museli znovu zavřít. Proto bychom byli rádi, kdyby návštěvníci roušky měli. Prodejci je budou mít každopádně. Pro zákazníky budou mít k dispozici i dezinfekci a prodejci pečiva navíc taky jednorázové rukavice, kterými si zákazníci budou pečivo nabírat do sáčků,“ upřesnil náměstek primátora Jakub Míček, podle kterého jsou v rámci protikoronavirových opatření důležité tři zásady – dodržovat sociální odstup, v místech s větším počtem osob nosit roušku a dezinfikovat si ruce.

Znovupořádání trhů při dnešním jednání bezpečnostní rady města posvětili také zástupci hygieny s tím, že je nutné dodržovat všechna předepsaná opatření, zejména odstupy mezi stánkaři a nakupujícími, včetně zajištění dezinfekce.  

Pozn.

Nabízený sortiment:

  • pečivo slané i sladké
  • různé druhy koření
  • medy, marmelády
  • uzeniny – jelita, jitrnice, tlačenky, klobásy, párky, špekáčky
  • zelenina – zelí bílé i červené, kapusta, květák, brokolice, kedlubny, tuřín, mrkev, petržel, celer,  červená řepa, cibule, pór, česnek, kopr, kudrnka, petrželová nať, mangold, rajče, okurka, paprika, brambory žluté a červené
  • doplňkový sortiment – šité tašky, šperky, minerální kameny, keramika