Město dá k dispozici budovu pro nové policisty

Archiv

MM F-M, Bc. Jana Matějíková

22. 10. 2020

„V minulosti objekt sloužil jako ubytovna. Aby v něm vznikla policejní služebna, tedy nevyžaduje složité stavební úpravy. Nicméně budou zde instalovány bezpečnostní dveře, úpravou projde sociální zařízení včetně sprch a prostor s kuchyňskými kouty. V nově vzniklé technologické místnosti bude instalována klimatizace a pořízeny budou i datové rozvody včetně napájení.  Zdi dostanou nové omítky a výmalbu a na podlahu bude položena nová krytina,“ přiblížil opravy a úpravy objektu náměstek primátora Radovan Hořínek s tím, že jelikož se jedná o poskytnutí nebytových prostor za účelem zvýšení bezpečnosti ve městě a jeho okolí, tedy o poskytnutí objektu ve veřejném zájmu, je jeho bezplatné užívání v souladu se zákonem o obcích.

„Novou policejní služebnu a posílení policejního sboru o další čtyři desítky policistů vítáme. Zvýší se tak bezpečnostní situace nejen v dané lokalitě, kde nová policejní služebna vznikne, ale taky na území celého města a jeho okolí,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že pokračovat bude také spolupráce s městskou policií, která má dlouhodobý podstav. Noví strážníci se do služby nehrnou a ti stávající jsou plně vytíženi. Mimo město zasahují také v okolních obcích Sviadnov, Paskov a Staré Město. Denně řeší desítky oznámení, jak v oblasti veřejného pořádku, kdy řeší problémy s lidmi bez domova, tak v oblasti občanského soužití, kam spadají domácí konflikty nebo sousedské spory, a taky v oblasti dopravy, kdy strážníci reagují na telefonáty o špatnému parkování na chodnících, na zeleni nebo pěší zóně a podobně. Voláni jsou také ke krádežím v obchodech.  

Zřízením oddělení hlídkové služby se navýší počet policistů v terénu a zkrátí se dojezdové časy policie na konkrétní místo, což povede k rychlejšímu obnovení veřejného pořádku, dopadení pachatele protiprávního jednání nebo objasnění věci.