Město pomůže seniorům nad 80 let s registrací k očkování

Archiv

MM F-M, Bc. Jana Matějíková

14. 1. 2021

„Seniorům nad 80 let, kteří se řadí do 1. fáze očkovaných, pomůžeme s on-line registrací, která vyžaduje znalost práce s počítačem. Někteří to i v takto pokročilém věku zvládnou a za některé to udělá rodina či příbuzní. Ti, kteří tuto možnost nemají se mohou obrátit na nás, konkrétně na odbor sociálních služeb magistrátu, kde jim s registrací pomůžou,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Informace o možnosti pomoci s registrací k očkování dostanou senioři, kteří jsou doma a nejsou umístěni v žádném ze sociálních či zdravotních zařízení, přímo do schránek. „Víme, že se jedná o více jak dva tisíce seniorů nad 80 let, kteří jsou doma a které chceme o možnosti pomoci s registrací k očkování aktuálně informovat. Proto jim přímo do schránek doručíme informační leták, kde je vše popsáno. Jelikož je odbor sociálních služeb přetížen, vyčleníme na roznášku několik desítek zaměstnanců úřadu. Někteří se hlásí už teď, mají zkušenosti z první vlny, kdy roznášeli do schránek roušky,“ dodal primátor Michal Pobucký.  

„Město zřídilo pro pomoc s registrací k očkování seniorů nad 80 let telefonní linku  771 135 422, která bude k dispozici od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Zájemci se mohou dostavit i osobně na odbor sociálních služeb magistrátu na ulici Radniční ve Frýdku, kde jim sociální pracovníci v úřední dny, tedy v pondělí a středu, s registrací pomohou. Imobilním seniorům jsou sociální pracovníci připraveni pomoci s registrací přímo v místě jejich bydliště,“ řekl náměstek primátora Marcel Sikora.

O možnostech pomoci s registrací k očkování informuje město také prostřednictvím letáku, který je součástí této zprávy a je zveřejněn na webu a FB města. „Budeme rádi za jeho sdílení nebo vytištění a umístění na nástěnku bytových domů, aby se dostal do povědomí občanů,“ vyzval náměstek Sikora.