Barevné květy zaplavily město

Archiv

MM F-M

28. 7. 2021

Záhony z předpěstovaných letniček, které se vysazují po ledových mužích, jsou k vidění před magistrátem ve Frýdku, na kruhovém objezdu na ulici T. G. M. nebo před prodejnou Ještěr v Místku.

Letničky z výsevu, které se vysévají ještě před třemi zmrzlými, jsou k vidění u malého podchodu v Místku, na ulici Bruzovská nebo v průchodu mezi kinem Petra Bezruče a bývalým obchodním domem. Trvalkové záhony najdeme v parku u nádraží, na ulici 8. pěšího pluku, ale také v arboretu. Velkou parádu dělají trvalkové záhony ve štěrku. Tyto dynamické, kontrastní a téměř po celou sezónu kvetoucí záhony najdeme na kruhovém objezdu u Billy, před Koloredovským parkem, před základní školou v Chlebovicích a nově také v parku Jižní svahy a Sady Svobody.

Květiny můžeme také vidět v závěsných nádobách na sloupech veřejného osvětlení na frýdeckém náměstí, v pyramidách na místeckém náměstí a před poliklinikou nebo v betonových květináčích na bývalém autobusovém stanovišti v Místku.

Odbor životního prostředí a zemědělství navrhuje druhy květin a jejich skladbu pro výsadbu, technické služby tyto záhony následně realizují a pečují o ně.