Oáza pokoje pomáhá i jinak

Archiv

MM F-M

17. 9. 2021

Charita Frýdek-Místek v současné nelehké době však ukázala i svou jinou tvář. Dokázala, že je schopna pružně reagovat na aktuální potřeby nejen osob nacházejících se v sociální či hmotné tísni, ale i celé společnosti. Už více jak rok trvající pandemie koronaviru s sebou přinesla zavedení mnoha mimořádných a ochranných opatření, jejichž účelem mělo být zabránění šíření nemoci Covid-19. Jedním z nich je plošné testování veřejnosti a zároveň jedním z míst, kde je možné se nechat otestovat, je i Oáza pokoje.

Oáza pokoje, jako jedna z pobytových služeb pro osoby trpící chronickým duševním onemocněním, dokázala díky svým vyškoleným zdravotním sestrám od dubna tohoto roku zajišťovat tuto činnost nejen pro své klienty a zaměstnance, ale i pro širokou veřejnost. "Lidé stále chodí", uvedla jedna z pracovnic Oázy pokoje, "začátek byl pozvolný, ale okolí se nás naučilo vnímat i jinak než jako to zařízení se specifickými klienty. Je fajn slyšet třeba u kadeřnice, jak někdo povídá, že jsme jeho rodině v Oáze pomohli a doporučovat nás dalším."

Adresa odběrového místa na Covid-19 v Oáze pokoje:

K Hájku 2971, Frýdek-Místek, pro veřejnost je otevřeno v úterý a čtvrtek v době 13.00 – 16.00 hod., tel.: 733676687, www.charitafm.cz.