ÚNOROVÝ ZPRAVODAJ F-M

Archiv

Petr Korč

6. 10. 2021

Dámy a pánové, vážení spoluobčané,

nahlížíte do únorových městských novin. Únor, nejkratší měsíc, přesto tak nabitý důležitými událostmi. Poslední dny byly pro nás opravdu hektické.

Usilujeme o znovuobnovení zubní pohotovosti. A skutečně, zdá se, že naše snaha bude odměněna. K finální shodě došly všechny 4 subjekty, které v této záležitosti mají slovo, tedy iniciátor-město, nemocnice, stomatologové a kraj. Ukazuje se, že když všichni táhnou za jeden provaz, dá se dobrá věc prosadit. A výsledek, který nás po dalších jednáních čeká zřejmě na podzim? Obyvatelé našeho města nebudou muset hledat akutní pomoc v ostravském zubařském křesle, ale naleznou ji přímo ve frýdecko-místecké nemocnici.

Únorem hýbe nejen zubní pohotovost. Mám za sebou vydařené kolečko po základních školách a nyní jsou na pořadu dne zase školky mateřské. Rád osobně navštěvuji ředitele zařízení a odnáším si spoustu poznatků a podnětů na vylepšení zázemí pedagogů a školáků. Smyslem mých přátelských „školních inspekcí“ je zjistit, co školy potřebují. Chtěl bych, aby všechny děti a jejich průvodci cestou za vzděláním měli zázemí stejné kvality.  

Myslíme také na seniory. Tato početná skupina obyvatel se může těšit z novinky v Centru aktivních seniorů, které díky působnosti další organizace nabízí ještě více pestrých aktivit a příležitostí, jak zajímavě a podnětně trávit čas. Město podporuje obě organizace pod jednou střechou.

Kulturní centrum. Velký projekt, náročné přípravy, které ale nesou ovoce. Osobně mě velmi těší, že jsme zase o krok blíže k realizaci. Architektům se povedlo vytvořit opravdu důstojný vchod s krásnou dvoranou, rozcestníkem, který návštěvníky navede buď do nové přístavby, do Národního domu, nebo do městské galerie v budově bývalé záložny.

Ale jsou tady nejen projekty velký rozměrů. Kříž na Vršavci na Panských Nových Dvorech se dočká kompletní obnovy pod rukama zkušeného odborníka a výsledek nabídne potěšení nejen oku místních, ale i řadě lidí na procházkách.

No a nakonec, s nezvratně blížícím se jarem, které svůj příchod jemně naznačuje, chystáme opět oblíbené Beskydské farmářské trhy. A v čem bude 12. sezóna již tradiční akce nová? Vyslyšeli jsme žádosti pracujících obyvatel, kteří volali po prodloužení doby konání tržních čtvrtků do odpoledních hodin, a k tomu přidali sobotní termíny navíc. Tržní čtvrtky zahájíme květnovým „Květinovým trhem“.

Přeji vám krásné nadějné předjarní dny.

Váš primátor Petr Korč

(Naše Město F-M)

NOVÝ ELEKTRONICKÝ ZPRAVODAJ F-M ZDE