Úleva pro řidiče, tři dopravní stavby končí

Archiv

MM F-M, Mgr Jana Musálková Jeckelová

15. 10. 2021

Řidiči ve Frýdku-Místku si brzy oddechnou. Tři plánované a nezbytné dopravní stavby jsou u konce a s nimi i omezení, která zpomalují průjezd městem.

KOLOREDOVSKÝ MOST – KONEC OPRAV V TÝDNU OD 18. 10.

S částečnou uzavírkou čtyřproudé silnice musejí řidiči počítat od konce září, a to kvůli neodkladné opravě kovových částí, tzv. dilatačních závěrů. Opravu, kterou má na starosti Správa silnic Moravskoslezského kraje, nebylo možné i přes urgenci města urychlit. Někteří lidé poukazovali na fakt, že na mostě nevidí pracovat dělníky. Dojem, že se nic neděje, byl ale pouze zdánlivý. Největší objem prací totiž probíhal v dílně, kam pracovníci odvezli kovové části k repasování.

KŘIŽOVATKA SLEZSKÁ (ulice Hlavní/Dobrovského) – ZKUŠEBNÍ PROVOZ OD 25. 10.

Dopravní situace u hojně navštěvovaného nákupního centra byla dlouhodobě komplikovaná a na křižovatce docházelo často k nehodám. Modernizace má zajistit bezpečnější a plynulejší provoz, ke kterému budou dopomáhat nové semafory se směrovými šipkami či videodetektory. Oprava křižovatky vyšla město na pět milionů korun, z toho 3,6 milionu hradí evropská dotace.

SJEZDY U POLÁRKY – OBNOVENÍ PROVOZU DO KONCE LISTOPADU

Rozsáhlé práce na sjezdech u haly Polárka jsou ve finále. Díky opětovnému zprovoznění ramp dojde k rozvolnění kolon, které se během dopravních špiček tvoří na třídě TGM. Rekonstrukci zajišťuje Ředitelství silnic a dálnic.

V letošním roce už není na silnicích ve městě plánovaná žádná velká oprava.