FRÝDEK≈MÍSTEK během října ušel téměř 13 tisíc kilometrů

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

25. 11. 2021

Během října probíhala výzva Deset tisíc kroků, jejímž cílem je motivovat co nejvíce lidí k pravidelnému pohybu. FRÝDEK≈MÍSTEK se do ní zapojil, ušel celkem 12 765,81 km a umístil se tak mezi městy na 30. místě, tedy téměř přesně v polovině startovního pole. Nejlepší jednotlivec zvládl skvělých 982 km (na celostátní úrovni to bylo 1600 km).

Nejlepší účastníky za FRÝDEK≈MÍSTEK na radnici ocenil náměstek primátora Jakub Míček (ANO 2011). Nejlepšími jednotlivci v pořadí byli Veronika Osičková, Lucie Kremeňová a Eduard Foldyna. Nejlepší tým soutěžil pod názvem „Tým MaKá“ ve složení Marie Genčurová, Kateřina Čerňáková, Martina Nowáková a Karel Sehoř (ten byl zároveň naším nejstarším účastníkem výzvy).

„Věřím, že si výzvu užili, a že se zapojí i příště. Takže se můžeme pokusit o ještě lepší výkony a lepší umístění, obzvláště budou-li šířit své dobré zkušenosti dalším a bude nás příště ještě více,“ zhodnotil náměstek primátora Jakub Míček.

Cílem výzvy je navrátit chůzi zpět do všedních dnů, motivovat k pravidelnému pohybu a pomoci městům vytvářet příjemná místa pro život. Speciálně se výzva zaměřuje na ty, kdo potřebují motivaci nejvíce – tedy na seniory a lidi s vyšším BMI. Nejde o to denně ujít 10 000 kroků, ale chodit více než dosud a hlavně pravidelně. Každý si určuje, jaké jsou jeho možnosti a kde má své hranice.

Pořadatelem výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu, z.s., jehož je město Frýdek-Místek členem. Spolek se zabývá tématem rozvoje udržitelné městské a regionální mobility a zvyšováním kvality veřejných prostranství. Více informací o výzvě i zajímavostech o chůzi najdete na www.desettisickroku.cz.

Další obdobná výzva se chystá na duben 2022.