KRIZOVÝ ŠTÁB: MĚSTO POMÁHÁ NA VŠECH FRONTÁCH

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

26. 11. 2021

Na základě vyhlášení nouzového stavu primátor statutárního města Frýdku-Místku Petr Korč (Naše Město F-M) svolal jednání krizového štábu. Vedení města projednalo se zástupci všech složek integrovaného záchranného systému spolupráci v současné krizové situaci.

Nejvyšší pozornost nyní město soustřeďuje na Nemocnici Frýdek-Místek, která je zasažena nejvíce. Je nezbytné, aby v nemocnici opět vypomáhala armáda. Město v případě potřeby zajistí vojákům ubytování.

„Situace v nemocnici je velmi vážná. Můžeme potvrdit, že pacienti, kteří jsou hospitalizovaní v těžkém stavu, jsou neočkovaní. Vyzýváme ohrožené skupiny obyvatel, tedy zejména starší občany, aby využili možnosti 3. posilovací dávky vakcíny,“ uvedl ředitel Nemocnice Frýdek-Místek Tomáš Stejskal.

Městská policie Frýdek-Místek aktuálně zajišťuje bezpečnost návštěvníků v očkovacím centru nemocnice, které má téměř naplněnou kapacitu. Očkovací centrum denně navštíví 500 zájemců. Denně proto budou na místě hlídky strážníků a případnou pomoc jim přislíbila také Policie České republiky.

Kromě bezpečnostního dohledu na průběh očkování město zajistilo také vyhrazená parkovací místa pro zájemce o očkování přímo u nemocnice.

„Město je v nejvyšší možné míře připraveno být nápomocno zejména Nemocnici Frýdek-Místek, včetně poskytnutí finanční pomoci. Situaci ve všech dalších oblastech, jako jsou například školství a sociální péče, má město plně pod kontrolou,“ potvrdil primátor města Petr Korč (Naše Město F-M).

Krizový štáb bude zasedat pravidelně, další jednání se uskuteční za týden.