OČKOVÁNÍ V CENTRU AKTIVNÍCH SENIORŮ MÁ BÝT POMOCÍ PRO NEJSTARŠÍ

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

6. 12. 2021

Ve Frýdku-Místku pokračují jednání o vzniku dalšího očkovacího místa. Dočasně má být v Centru aktivních seniorů v Místku, vedení města se na tom dohodlo se zástupcem frýdecko-místeckých důchodců. Především má jít o službu a pomoc nejstarším obyvatelům města.

Očkování by v Centru aktivních seniorů probíhalo paralelně s aktivitami, které tam provozují nejen senioři, ale i různé charitativní skupiny.

„Chceme vyjít vstříc lidem nad 60 let. V žádném případě nechceme blokovat centrum nebo činnost jeho návštěvníků. Naopak jde o službu a pomoc pro nejstarší obyvatele. Očkování by v Centru aktivních seniorů probíhalo po omezenou dobu. Jsme rádi, že se po osobním jednání vše daří sladit,“ potvrdil primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Centrum aktivních seniorů má ideální polohu, je dostupné MHD a v nejbližším okolí jsou dvě zdravotnická zařízení, kam senioři docházejí. Očkování by probíhalo v patře centra, kde jsou k dispozici vhodné místnosti pro čekárnu a očkovací místnost.

„Chceme městu vyjít vstříc a sladit aktivity, které u nás v centru probíhají, tak aby tam očkovací centrum mohlo být. Jsme schopni aktivity, které tam běží, uzpůsobit tak, aby očkování mohlo probíhat v pravidelný čas. Myslím, že očkování v našem centru pomůže překonat nedůvěřivost k očkování, kterou někteří senioři mají,“ uvedl ředitel Centra aktivních seniorů Dalibor Kališ.

Na řadě je dále jednání s nemocnicí, která zajišťuje chybějící personál. S očkováním by mohli pomáhat praktičtí lékaři.