MĚSTO PODPOŘILO HOKEJ, DOTACE JE VYŠŠÍ NEŽ LONI

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

4. 1. 2022

Hokejisté ve Frýdku-Místku budou dál hrát za podpory města. Frýdek-Místek prodloužil Memorandum o spolupráci na další ročník. Hokejisté v letošní sezóně získají na svou činnost městskou dotaci ve výši 11, 4 milionu, což je o zhruba 800 tisíc více než loni.

Podporu hokejistům představitelé vedení města stvrdili podpisem se zástupci klubů HC Frýdek-Místek, spolek, HC Oceláři Třinec, a.s., a HC Frýdek-Místek 2015, s.r.o.

„I když jde memorandum na podporu dospělého hokeje, je to vlastně další dodatek ke komplexní podpoře, která samozřejmě podporuje mužský i mládežnický hokej. Jeden bez druhého nemůže fungovat. Obecně město Frýdek-Místek sází na podporu mládežnického sportu a pokud v mládežnickém sportu vzniknou skutečné talenty, budeme rádi, pokud je budeme moci podpořit i v jejich další kariéře," uvedl primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Právě díky podpoře města se daří rozšiřovat členskou základnu, což potvrdil prezident mládeže HC Frýdek-Místek Pavol Holéczy:

„Jsem rád, že se podařilo navázat na předchozí léta a zvláště v této těžké době uzavřít smlouvu s městem na další období. Musím říct, že jsme velmi rádi, že se nám daří i díky podpoře města rozšiřovat naši členskou základnu, protože máme v těch nejmladších ročnících výrazný příbytek mladých talentů, hráčů, dětí. Což je v dnešní době velký bonus navíc, protože děti se všeobecně málo hýbou a jsou málo sportovně vytížené. Takže hokej je pro ně úžasná příležitost a já z pohledu lékaře si dovolím tvrdit, že je to jeden z nejzdravějších sportů, protože to se málo ví, ale třeba pro astmatiky se právě vlhké prostředí kolem ledu doporučuje."

Podpisem smlouvy došlo k navázání původní dohody, která platila do konce ročníku 2021/2022.

Zatímco na předchozí sezónu mládežnický hokej dostal zhruba devítimilionový příspěvek, dotace pro tento ročník byla o 700 tis. vyšší. Dospělý hokej loni získal 1,5 milionu, letos 1,7 milionu. Podpis platí po dobu jednoho roku.