Premiérový ročník akce Frýdek≈Místek na cestách přilákal stovky návštěvníků

MM F-M, Mgr. Ing. Linda Holubová Blažková

24. 5. 2022

Frýdek≈Místek, 23. května 2022 – Slunečné počasí přilákalo v sobotu 21. května 2022 do resortu Olešná stovky návštěvníků. Na novinkové akci Frýdek≈Místek na cestách mohli strávit den v přírodě, zabavit se a získat spoustu tipů pro výlety a dovolenou v České republice.  Připravený zážitkový soutěžní okruh přilákal více než 500 návštěvníků, avšak zájemců, kteří si nabídku regionů přišli prohlédnout, bylo podstatně více.

V Autokempu Olešná se od 10.00 hodin konal miniveletrh cestovního ruchu, na kterém se představily nejen moravské turistické destinace jako Beskydy, Ostravu, Jeseníky, Poodří, Olomouc, Těšínské Slezsko, ale i atraktivity a prodejci, kteří v tomto oboru působí. Návštěvníci tak mohli poznat třeba unikátní projekt Technotrasa, který zval na technické památky kraje, dozvěděli se, jaká místa v rámci Otevřených chrámů mohou navštívit, získat tipy na dovolenou v karavanu, nahlédnout do Dinoparku, dětského parku Na Bílé a do nově vzniklého geoparku Krajina Břidlice, zakoupit si sportovní oblečení a obdivovat historická kola a kočárky.

Celou akci doplnil také zážitkový soutěžní okruh se 14 stanovišti, do kterého se zapojilo přes 500 účastníků. Zábavnou formou mohli poznávat Moravskoslezský kraj, zabavit se s frýdeckomísteckými hokejisty, naučit se poskytovat první pomoc a nechat si poradit, jak se nejlépe sbalit na výlety.

Po jejich absolvování byli zařazeni do slosování o pobyt v hotelu, o volné vstupenky na různé atraktivity v kraji a další drobnosti, které do soutěže věnovali partneři akce.

„Akci jsme cílili na ty, kteří mají zájem rozšířit si povědomí o výletních místech a krásách nejen regionu Severní Morava a Slezsko. A věřím, že se nám to povedlo. Návštěvníci, kteří cíleně do resortu Olešná na akci přijeli, měli opravdu z čeho vybírat. Jednotlivé destinace měly připraveny upoutávky nejen na turistické cíle, ale i ochutnávky regionálních specialit, což je poslední dobou velmi významným lákadlem jednotlivých regionů,“ říká ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

„Nejvíce se nám líbilo rozmístění stanovišť po Olešné, usměvaví a v dobré náladě všichni pořadatelé na stanovištích i tematicky zaměřené úkoly pro děti. Prostě bomba. A i když jsme nevyhráli, tak výhrou byl tento den na vaší akci,“ komentovala jedna z účastnic na sociálních sítích a my již nyní můžeme slíbit, že se příští rok na Olešné uvidíme znovu. Další ročník je naplánován na 20. května 2023.

Akci uspořádalo statutární město Frýdek≈Místek prostřednictvím své organizace Turistické informační centrum Frýdek≈Místek, p. o.

 

Autor:
Lucie Talavašková, marketingový manažer