ČÁST LÍSKOVECKÉ OPRAVENA, na řadě je HORYMÍROVA A PARKOVIŠTĚ U NEMOCNICE

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

27. 5. 2022

Komunikace, která spojuje ulice Čs. čer. kříže a Lískoveckou, má nový povrch. O opravu cesty ve špatném stavu poblíž Kulturního domu ve Frýdku požádali občané. Nový povrch zajistily technické služby a jeho výměna vyšla město na zhruba 750 tis. korun.

Následovat bude oprava další komunikace, a to v Horymírově ulici.

„V pondělí 30. května začnou technické služby s frézováním povrchu a následně s pokládkou asfaltu. V případě příznivých klimatických podmínek bude obnova povrchu hotova do týdne. Průjezd k Lidlu bude zachován, opravy budou probíhat vždy na polovině komunikace,“ upřesnil náměstek primátora Leonard Varga (Piráti).

V pondělí 13. června pak začnou práce na parkovišti u nemocnice v ulici El. Krásnohorské. Frézování a pokládání nového asfaltového povrchu má opět trvat v závislosti na počasí zhruba týden. Parkoviště bude po dobu prací zcela uzavřeno a řidiči budou muset využívat k parkování okolní sídliště.

I tyto další dvě opravy provedou TS a.s. Rekonstrukce komunikace v Horymírově ulici vyjde město na zhruba 1,5 milionu, oprava parkoviště pak na necelých 1,7 mil. korun.

Nový povrch silnice, která spojuje ul. Čs. čer. kříže a Lískoveckou (jedná se také o Lískoveckou ulici).

Oprava v Horymírově ulici začne v pondělí 30. května.

Oprava parkoviště v ul. El. Krásnohorské odstartuje v pondělí 13. června.