Přípravné utkání s BRNEM!

Archiv

Miroslav Sykora

17. 2. 2002

16 vybraných členů Závodního týmu Školy TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek zavítalo do jihomoravské metropole – Brna, aby se v přípravných zápasech ve sportovním boji otestovala oboustranná připravenost. Brněnští pozvali naše nejlepší jako zástupce jedné z nejlepších bašt TaeKwon-Do ITF v republice, aby se mohli lépe připravit na jejich nadcházející účast na Mezinárodním Mistrovství Německa – German Open (2. – 3. 3. 2002). Podobnou návštěvu oplatí brněnští během března či dubna.
Nejprve, sice s hodinovým zpožděním, ale přece jen, započala krátká rozcvička a 15 minut nácviků v prostřídaných dvojicích, pod vedením Libora Macháně II.Dan a Michala Košátka I.Dan. Poté již proběhlo mnoho zápasů v Matsogi, kdy se vždy střídaly dvě skupiny, seniorské dvojice a dvojice žákovské a juniorské. Během takřka 1,5 hodinového Matsogi došlo k jednomu obnovenému zranění kotníku na obou stranách, v obou případech u seniorských závodníků, kterým kotník již dávno neříká „Pane …“.
Utkání byla mnohdy velmi pohledná, protože šlo o trénink. Prokázalo se, že i Brno disponuje kvalitními sportovci, z nichž zejména Libor Macháň, Jaroslav Svoboda, Ladislav Švanda, závodníci Mudrák, Dvořák, Hubáček a Hanák, prokazovali svou odhodlanost. Své zkušenosti sbíraly i brněnské seniorky a juniorky proti našim hodně zkušeným seniorkám (červené a černé pásy). Již vyzrálé techniky předvedli junioři jako Lukáš Dalecký, Martina Gáll, ale i Jan Votoček, ač teprve nositel 5.kupu, dále také borci Linc a Lošťák. V žácích se zaskvěli Karel Burda a Jakub Lošťák.
Frýdek-Místek reprezentovali – senioři: Miroslav Sýkora, Radim Tomášek, Michal Košátko, Přemysl Štola (Il-Dong Ostrava), – seniorky: Jana Hoňková, Jana Žylová, Kateřina Birkášová, Irena Žylová, – junioři: Martin Kosík, Michal Kováč, Petr Horňáček, Josef Tonka, – žáci: Lukáš Bauer, Filip Gavlas, Rostislav Pešák, – žákyně: Iveta Ráczová, Martina Žáková.
Miroslav Sýkora II.Dan, Frýdek-Místek.