Loučení před prázdninami

Archiv

26. 6. 2003

Nastal konec školního roku a pro děti to znamená užívat si hezké prázdninové dny spolu se svými rodiči, sourozenci a kamarády. Těžko se však loučilo se školním rokem dětem z mateřské školy J.Myslivečka a především těm, které již po prázdninách odchází do 1.třídy ZŠ. Vzpomínaly na příjemné chvíle v MŠ i mimo ni.
Krásné zážitky měly z týdenního pobytu v přírodě na Palkovických hůrkách, kde si hrály na Indiány, setkaly se v pohádkovém lese s vílou i ježibabou a kde hledaly poklad lesních skřítků.
Líbila se jim návštěva u hasičů, kde se nejen seznámily s jejich náročnou prací, ale samy si měly možnost vyzkoušet hasičskou stříkačku. Zážitky měly i ze školního karnevalu, návštěvy planetária v Ostravě a mnoha divadelních představení. Všechny děti se vždy těšily na akce, kdy si pozvaly své rodiče do MŠ, mohly si s nimi hrát, výtvarně tvořit, ukázat jim své znalosti z anglického jazyka a předvést svůj talent a tvořivost na besídkách „Posezení u vánočního stromečku“ a „Vítání jara“. Nejkrásnější pocity měly děti z výletu na Hukvaldy, kde si v přestrojení pohádkových bytostí hrály přímo na místním hradu.
Co víc si můžeme přát, než spokojený a krásný úsměv na tvářích našich dětí. Snad jen to, aby i ty další roky byly pro děti i nás zaměstnance, tak nádherné ,jako byl tento a aby se k nám děti i po létech vždy rády vracely.
kolektiv MŠ,budova na J. Myslivečka