Městská liga mládeže v šachu – 2.kolo

Archiv

9. 10. 2003

Dům dětí a mládeže Frýdek-Místek ve spolupráci s Beskydskou šachovou školou uspořádal v pátek 3.10. 2.kolo „Městské ligy mládeže v šachu“.
Na startu se prezentovalo celkem 56 dětí od 5 do 15 let a hrálo se . Tentokrát došlo k mnoha překvapením na úkor favoritů a soutěž získala na dramatičnosti.
V nejprestižnější Extralize došlo k velkému překvapení, když se výborným výkonem prezentoval teprve devítiletý Marek Mojžíšek (4,5 b.) a zaslouženě se poprvé radoval z vítězství. Marek je pro frýdeckomístecký šach velkým příslibem a uvidíme zda potvrdí svou skvělou formu i na blížicím se Mistrovství Moravy a Slezska mládeže, které se uskuteční ve Frýdku-Místku 25.-29.10. . Druhé místo obsadil hlavní favorit Extraligy Šimon Štukner a třetí místo získal Jan Kozel.
V 1.lize získala se může pochlubit stoprocentím bodovým ziskem (5,0 b.) Michaela Pavelková a všem chlapcům ukázala, že si musí na ní dávat příště velký pozor.
Ve 2.lize kraloval sedmiletý Tomáš Pavelek, o kterém šachový odborníci mluví s velkou nadějí, i on dosáhl stoprocentního bodového zisku 5,0 bodů.

Všechny zájemce o šachovou hru zveme na 3.kolo, které se uskuteční v pátek 17. 10. v Domě dětí a mládeže ve FM, ul.Pionýrů, Místek od 15.30 do 18.30 hod. .

Na závěr uvádíme galérií vítězů jednotlivých lig z 2.kola
Extraliga
Marek Mojžíšek

1.liga
Michaela Pavelková

2.liga
Tomáš Pavelek

3.liga
Radim Turek

4.liga
Pavel Hrabec

5.liga
Pavla Zárubová

6.liga
Kryštof Štěpánek

7.liga
Jakub Rabatin