Ligoví starší dorostenci na 50% úspěšní

Archiv

8. 12. 2003

V 9. kole ligy starších dorostenců přivítali v sobotu 6.12. domácí hráči TJ Slezan soupeře SKB Brno Černovice. Mladé domácí hráče stíhá jedna pohroma za druhou, po ukončení závodní činnosti tří základních opor jsou další dva hráči na marodce a o víkendu k nim přibyl ještě Petr Bohačík. „Hrát tak všechny utkání v plné sestavě, myslím si, že už dneska bychom neměli existenční starosti. V kompletní sestavě jsme velmi silní a mohli bychom porazit každého v této soutěži. Bohužel dneska hrajeme ve velmi improvizované sestavě s mladšími dorostenci v základní sestavě. Na druhé straně to však pro tyto mladé hráče – Petera, Kocourka, Lepíka a Rakszawského přináší řadu velmi cenných herních zkušeností pro jejich budoucí účast v dorostenecké lize“ soudí trenér dorostenců Ladislav Kocourek.
V sobotu se hrál v hale K-Sport po celou dobu vyrovnaný zápas, hoši se soupeře nezalekli, mnozí původně střídající hráči uchopili svoji šanci a nebojácně se do soupeře pustili. Bohužel konečný výsledek zápasu byl ovlivněn naprosto zbytečným herním výpadkem na začátku 4. čtvrtiny, kdy za pět minut se domácí hráči z vyrovnaného stavu propadli na – 15 bodů. Ani závěrečný mohutný finiš však již porážce nedokázal zabránit. „Je to velká škoda, kluci hráli dobře a soupeř byl k poražení. Doufám, že se z toho hráči poučí a v příštích zápasech se takovýmto výpadkům vyvarují“, komentoval zápas trenér.
TJ Slezan F-M : SKB Brno Černovice 74:79(31:31)
Body: Michal Peter 17, Marek Novák 15, Jiří Lepík 13, Lukáš Peter 10, Ondřej Kocourek 8, Jiří Furmánek 7, Petr Bohačík 5.

V neděli dopoledne domácí hostili jiný brněnský tým, silnější BBK IVES Brno. Bohužel domácí již nastoupili bez zraněného Petra Bohačka, který si obnovil zranění kolenního kloubu. Hosté přijeli sebevědomí a dokazovali to i v počátku utkání, kdy si ihned získali na palubovce respekt a vedení až o deset bodů. Slezanští hráči se ale brzy zbavili nervozity a respektu ze soupeře a začali náskok stahovat. K útoku zavelel svým příkladem kapitán Lukáš Peter a ostatní jeho výzvu přijali. Bojovali s plným nasazením v obraně i v útoku a svoji snahu vystupňovali v závěrečné čtvrtině, kdy soupeře zejména decimoval svými přesnými trojkovými pokusy Ondra Kocourek. Zápas hoši v pohodě dotáhli do vítězného konce.“Družstvo mi udělalo velkou radost, bojovalo a i herně na soupeře stačilo. Navíc si hoši dokázali, že i bez dřívějších opor na tuto soutěž stačí a myslím si, že zápas od zápasu budou získávat větší sebevědomí a zkušenosti. Jen se nám musí již vyhýbat zranění, protože by asi již skutečně neměl kdo hrát“, vyjádřil se trenér Kocourek.
TJ Slezan F-M : BBK IVES Brno 83:71(32:34)
Body: Ondřej Kocourek 23, Lukáš Peter 21, Marek Novák 17, Jiří Lepík 11, Michal Peter 6, Jiří Furmánek 5