9. ZŠ SE PŘEDSTAVUJE

Archiv

9. 12. 2003

Zase nastal nový kalendářní rok a s ním se rychle přibližuje zápis budoucích prvňáčků. Za pár dní se mnohé z dětí budou těšit z nových aktovek a jejich rodičům přibude starost. Do které školy bude naše dítě chodit?
Proto chceme my, pedagogové a žáci 9.ZŠ na ulici El. Krásnohorské 139 vám všem naši školu představit.
Naše škola má v letošním školním roce 2003-2004 otevřeno 25 tříd, ve kterých se učí 563 žáků. Na Vaše dítě zde čekají prostorné učebny, odborné pracovny, dvě tělocvičny, příjemné prostředí školní družiny, nově zrekonstruovaná školní kuchyně a sociální zařízení.
Třídy a chodby naší školy jsou pěkně vyzdobeny a osobité kouzlo má i galerie Duha.
Učíme podle osnov Základní školy, ale naši žáci mají možnost již od 1.ročníku navštěvovat kroužek anglického jazyka a kroužek informatiky. Kromě toho se mohou zapojit do řady dalších kroužků, z nichž uveďme namátkou kroužek keramiky, kroužek počítačový a výtvarný. Také na naší škole velmi úspěšně pracuje žákovský pěvecký sbor a kroužek hry na flétnu. Nezapomínáme ani na správný tělesný rozvoj žáků. Na naší škole jsou třídy s rozšířenou výukou tělesné výchovy a třídy hokejové a fotbalové. Kromě těchto aktivit mohou děti navštěvovat sportovní a pohybové kroužky a kroužek turistický.
Školní družina funguje již od 6.00hodin ráno až do 16.00 hodin odpoledne. Provoz a program v ní připravují tři paní vychovatelky, které umí zabavit i ty živější děti. Odpoledne děti v rámci zaměstnání ve školní družině navštěvují plavecký bazén, kino Vlast, různé výstavy a také chodí do jízdárny na koníčky.
Všechny tyto aktivity zajišťují naši pedagogové, kteří této zájmové činnosti věnují svůj čas a um.
Věříme, že jsme vám podali základní obraz o naší škole, další a podrobnější dotazy vám rádi zodpoví pedagogové a vedení školy. Těšíme se na setkání s vámi.