Zhodnocení westernové sezóny 2003

Archiv

Kateřina Dziadková

16. 1. 2004

Sezóna 2003 byla velmi náročná pro všechny členy Paint horse teamu.
Začátek sezóny jsme zahájili První aukcí westernových koní. Jednalo se o první akci tohoto typu v republice. Aukci můžeme hodnotit jako velmi zdařilou, přímo na aukci se prodal jeden kůň, po aukci kontaktovali mnohé majitele koní další zájemci. Kupovat koně přímo v dražbě, na to si ještě běžní koňaři nezvykli. Přesto většina koní v krátké době po aukci změnila majitele.
V létě jsme se přestěhovali do nového areálu, který skýtá výborné možnosti pro přípravu koní na westernové soutěže. První zářijovou sobotu jsme se zhostili úlohy pořádatele Czech Paint Horse Show 2003. Tato soutěž je zaštítěna americkou organizací APHA a je určena poze pro koně plemene paint horse. Tato první zkouška ohněm v novém prostředí dopadla také na výbornou. Nejen dobré výsledky našich koní a jezdců, ale i zvládnuté pořadatelské povinnosti nám umožnily pořádat další ročník v roce 2004.
Zavalení extrémním množstvím práce se projevilo na sportovních výsledcích na Mistrovství ČR, které se konalo dva měsíce po stěhování. Poprvé po několika letech jsme domů nepřivezli žádný vlastní titul mistra republiky. Eliška Orlitová získala přes všechny dosavadní úspěchy s MR EXPRESSEM třetí místo ve western pleasure. Přesto všechno se stále máme čím pochlubit. Klisna MISS BOBBY JAC SCOOT, která je v tréninku u Karla Barotka, vyhrála se na MČR svou majitelkou Monikou Julinovou Reining Amateur. Markéta Zezulková získala pod vedením Kláry Šalkové titul Mistr ČR v reiningu mládeže s klisnou SPIRITED LIL PINE. Přestože jsme na vlastní koně neměli mnoho času, zúčastnila se Klára Šalková ME v Reiningu v Itálii. V soutěži družstev se český reprezentační tým umístil na 7. místě. Dobrá práce našich koní i jezdců byla oceněna koncem roku na valné hromadě WRC. SMART CHICONITA získal potřetí titul ŠAMPIÓNA WRC v reiningu, MR EXPRESSO titul ŠAMPIÓNA WRC ve western pleasure.
V roce 2004 zahajujeme dne 17. dubna Druhou aukcí westernových koní na kterou zveme nejen odborníky, ale i diváky.