Za poslancem Rafajem jezdí stěžovatelé ze široka-daleka

Archiv

Petr Rafaj

20. 1. 2004

OPRECHTICE – Pestrou škálu problémů předkládají občané před poslance Petra Rafaje, který úřaduje na frýdecké třídě TGM. Výjimkou nejsou návštěvy „přespolních“ z Bruntálu nebo Ostravy. Frýdecko-místecký poslanec je totiž členem rozpočtového a zemědělského výboru, takže má poměrně široký záběr.
Jednou z posledních záležitostí, které musel řešit, je stížnost lidí z Oprechtic, kterým se nelíbí zvýšený průjezd nákladních automobilů v souvislosti s výstavbou a existencí nové velkokapacitní pily v Paskově, která byla nedávno dokončena. „Chtěli pomoci při řešení této situace, zabýval se tím i odbor dopravy frýdecko-místeckého městského úřadu. Proběhlo i místní šetření, ale ani kraj ani obec Paskov nevznesla žádný požadavek a nepodpořila změnu značení, takže vše zatím zůstává, jak je,“ vysvětlil Petr Rafaj, že projekt paskovské pily má všestrannou podporu a zatím není vůle stěžovatelům vyhovět.
Zemědělci pro změnu poslanci Rafajovi líčí obavy, že jim bude prodána půda, na níž hospodaří. „Mají sice na ni vesměs předkupní právo, ale až po jisté době. Mají strach, že zemědělské pozemky budou prodány dříve a bojí se spekulantů a různých finančních skupin. Co si budeme povídat, v zemědělství moc volných peněz není, takže je to problém,“ vyjádřil pochopení člen zemědělského výboru poslanecké sněmovny. (pp)